Ziyaretçi rekoruyla kapanan Avrasya Ambalaj Fuarı’nda, 130 ülkeden 13.000 yabancı iş insanı da yatırımlarını fuarda yaptı!

Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı ve Food-Tech Fuarı, 12-15 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. 1100 ‘den fazla katılımcıya ev sahipliği yapan fuara ilginin çok büyük olduğu gözlemlenirken, katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından dört gün boyunca sayısız iş anlaşması imzalandı.

Tüketicilerin olmazsa olmazı ve pandemi sürecinden sonra önemli bir ivme yakalayan ambalaj sektörü, hız kesmeden ihracat rekoruna koşuyor. Her yıl ambalaj sektörünün önemli markalarını ve sektör profesyonellerini bir araya getiren, gıda ve gıda dışı tüm endüstrilerin çözüm arayışları için bölgenin önemli buluşma noktası Food-Tech ve Avrasya Ambalaj İstanbul Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı, 12-15 Ekim tarihleri arasında 27. kez Tüyap İstanbul’da gerçekleştirildi. Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) iş birliğiyle düzenlenen Avrasya Ambalaj Fuarı’nda 13.000‘i yabancı olmak üzere toplam 130 ülkeden 72,000 profesyonel ziyaretçi ağırlandı. Katılımcı ve ziyaretçiler sayısız iş anlaşmasına imza atarken, Avrasya Ambalaj Fuarı sektörün ihracat potansiyeline de önemli katkı sağladı

Bölgenin en çok tercih edilen platformu toplam 72.000 ziyaretçiyi ağırladı
Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, “Avrasya Ambalaj Fuarı’nın bir kez daha bölgesinin en çok tercih edilen ticari platformu olduğunu ispatlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 59,000’i yerli ve 130 ülkeden 13,000’i yabancı iş insanı olmak üzere toplam 72,000 ziyaretçiyi fuarlarımızda ağırladık. Sadece bizim hitap ettiğimiz yakın coğrafya değil, Batı Avrupa’nın yanı sıra Amerika ve Latin Amerika'dan da çok ziyaretçi çektik. Önümüzdeki süreçte de bunun sürdürebilirliğini sağlamak adına pazarlama faaliyetlerimizi arttırarak devam edeceğiz. 2023 yılında da Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, sektörün ortak platformu olmaya devam edecek” dedi.

Fuardan sonra da ticaret sürüyor
Avrasya Ambalaj Fuarı kapılarını online olarak açık tutarak yeni iş bağlantılarına sahne olacak. Fuardan sonra düzenlenecek Online Networking Günleri ile katılımcı ve ziyaretçiler ticaretlerine kaldıkları yerden devam ediyor. Online Networking Günleri 17-28 Ekim 2022 tarihleri arasında ambalaj sektörünü bir araya getirecek. Avrasya Ambalaj Fuarı’nın sunduğu hibrit fuarcılık anlayışıyla yeni iş birlikleri zamandan ve mekandan bağımsız olarak kurulacak.

Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, bu sene olduğu gibi gelecek sene de Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) iş birliğinde; Ambalaj Makinecileri Derneği (AMD), Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), Etiket Sanayicileri Derneği (ESD), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği (MASD), Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) ve Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği (SEPA) destekleri ile 11-14 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek.