70.334 bin ziyaretçiyi ağırlayan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı Bir Rekora İmza Attı

Ambalaj endüstrisinde hibrit formatta düzenlenen ilk fuar olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, binden fazla firma ve firma temsilciliğine ev sahipliği yaptı. 12.131 yurt dışından olmak üzere toplam 70.334 ziyaretçinin geldiği fuar ambalaj endüstri tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) iş birliğinde; Ambalaj Makinecileri Derneği (AMD), Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), Etiket Sanayicileri Derneği (ESD), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği (MASD), Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) ve Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği (SEPA) destekleri ile 20-23 Ekim 2021 tarihleri arasında Büyükçekmece, İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Ambalaj ürünlerinden ambalaj makinelerine, gıda ve içecek işleme makinelerinden ambalaj baskı teknolojilerine kadar her türlü anahtar teslim çözüm, tek çatı altında bu fuarda buluştu.

Bu yıl 14 salon ve 120 bin metrekare alanda gerçekleşen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, dört gün boyunca ambalaj endüstrisine ev sahipliği yaptı

Pandemi öncesinde 2019 yılında en son düzenlenen fuar ile kıyaslandığında, yabancı ziyaretçide %29, toplam ziyaretçide ise %9 artış yakalayan 2021 yılındaki fuar, özellikle yurtdışı ziyaretçisiyle Türkiye ambalaj endüstrisinin ihracatına önemli bir katkı sağladı. Ambalaj alanında 2 yıl aradan sonra açılan ilk uluslararası fuar olmasının da etkisiyle yakın coğrafyanın yanı sıra okyanus ötesi ülkelerden dahi önemli yabancı ve yerli alıcılar fuara geldi. Bu bakımdan fuar, ambalaj sektörünün ihracatına ve iç pazardaki büyümesine çok önemli katkı sağladı.

İki yıl aradan sonra ekim ayında düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, önemli bir başarıya imza attı
Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’yla dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırladıklarını belirten Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Berkan Öner  “Özellikle şunu söyleyebilirim ki bu yıl beklediğimizin üstünde yurtdışı ziyaretçiyi ağırlayan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, gelen ziyaretçinin yüksek profili ile de kendini kanıtladı. Birkaç önemli etkenin altını çizmek isterim. Türk ambalajları hem tasarım hem kalite hem de fiyat anlamında dünya ile rekabet edebilir durumdadır. Bölgede açılan ilk fuar olmamız, global ticaretteki lojistik krizi nedeniyle Çin‘in bıraktığı pazar boşluğu bu yıl Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı‘nın başarısında itekleyici güç olmuştur. Bizim açımızdan bu yıla damgasına vuran en sevindirici gelişme ise özellikle Batı Avrupa'dan gelen ziyaretçi oranında %60 civarında bir artış yaşanması oldu. Bu da başarılı bir şekilde tamamladığımız 2019 yılındaki fuara kıyasla söylüyorum. Sadece bizim hitap ettiğimiz yakın coğrafya değil, Batı Avrupa’nın yanı sıra Amerika ve Latin Amerika'dan da çok ziyaretçi çektik. Önümüzdeki süreçte de bunun sürdürebilirliğini sağlamak adına pazarlama faaliyetlerini arttırarak devam edeceğiz. 2022 yılındaki Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, güçlenerek sektörün ortak platformu olmaya devam edecek.” dedi.

Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, hibrit bir formatta düzenlenmeye devam edecek
İlk defa 2021 yılında alandaki fuar ile paralel olarak gerçekleştirilen online iş bağlantısı etkinlikleri 2022 yılında da devam edecek. 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da PACK DAYS  kapsamında fuar katılımcıları ve ziyaretçileri, alanda gerçekleşecek fuardan önce bir birleri ile online platform üzerinden iletişim kurabilecek. Bu kapsamda; ambalaj ürün ve makine, gıda ve içecek işlem, baskı ve konverting sektörlerindeki katılımcı firmalar, 10-14 Ekim 2022 tarihlerinde ihtiyaçlarına uygun ziyaretçilerle Tüyap’ın kendi geliştirdiği MyTüyap Business Connect Programı isimli online iş platformu üzerinden görüşme imkanına sahip olabilecekler.

Bu online iş platformu üzerinde gerçekleşecek bir diğer iş bağlantısı etkinliği ise 17-28 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek Online Networking Günleri olacak. Katılımcı firmalar ve ziyaretçiler fuar sonrasında da iletişimlerini bu platform üzerinden 28 Ekim 2022 tarihine kadar devam ettirme fırsatı yakalayabilecekler.

Ambalaj endüstrisinin dünyadaki en büyük buluşmalarından birisi olan Avrasya Ambalaj İstanbul gelecek yıl, eş zamanlı düzenlenecek Food-tech Eurasia ile aynı çatı altında 12-15 Ekim 2022 tarihlerinde her zamandaki adresi olan Büyükçekmece, İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.